Powered by Nuffnang

25 October 2010

Bahasa Rempit

Tadi menyinggah baca entry di blog Encik Azrul Hisham. Entry tentang bahasa rempit. Hah memang betul Encik Azrul, bahasa tu dah memang digunakan dengan meluas dalam sms juga sampai kita pun pening dan loya membacanya.
Ni contoh yang pendek:
1) KOWUNK nak gi makan KEW?
2) Main main JEW LEW.
3) AQ nak pegi sekolah.
4) DIOWUNK NIEW jahat.
5) ORANK jahat.
6) TOMEI nyaaaa.



Ni pulak yang panjang:

sayew bawu bangow tidow..pastuew taw lew naw titow...sajew jeww masawk katw pagew neiw ....amik kauw nakw sangat W....wahhahhahaahha....bengom !


credit to kami benci orang type macam rempit group.
Itu baru sikit.Belum lagi yang dwibahasa. Aduh pening kita. Rakyat Malaysia terutamanya pelajar sekolah memang sangat suka. Konon-konon comel sangat la. Menambah w di belakang perkataan. 
Tolonglah menggunakan Bahasa Melayu dengan betul. Kalau anda berminat menyertai  Kami Benci Orang Type Macam Rempit di facebook boley la join di sini.

2 comments:

shamsiah shamsuddin said...

hmm..patut la cam pernah bace je entry ni..rupenya azrul hisham punya entry,...

darkrose~ said...

terkadang kiter pown gune cam tu gak~ tapi tak la sampai tak faham~ hurmmm, baru tahu yang tu bahasa mat rempit~