Powered by Nuffnang

11 May 2009

Lawatan Sambil Belajar Ke Perlis Indera Kayangan......







9hb Mei 2009,satu lawatan sambil belajar bersama kawan2 iKa dr Maybank iaitu encik Sharil,Sapinah,Fara,Puteri,awai, dan  kacang selaku Co-pilot telah bersama2 menjayakan rombongan ini.seorang lg peserta,bintik menyertai disebelah mlm shj..lawatan bermula dengan menaiki train dr KL sentral jam 8mlm dan tiba di Arau jam 9pagi. bersarapan di Stesen. Check in di hotel Seaview K.Perlis dan makan t.hari di Restoran Pokok Sawa,ramai btul org mcm rumah kenduri,bkn ape mkanan yg sedap dan murah,(menu spesel Keli salai). pastu bergerak ke Padang Besar,membeli belah mcm2,tshirt,tedi bear,jajan,asam, dan mcm2 lg la..penuh van.. borong sakan... sampai lupa diri..hahaha..pastu bergerak ke Gua Kelam tp da tutup plak.. jd keesokan harinya pegi semula..
pada mlm tu dinner di Kuala Perlis,seafood,menu nya ialah,ikan bakar(Gerud - eja Derud hikhikhik),masak 3rasa (siakap),kailan ikan masin,tomyam campur,udang tepung,sotong tepung,kerang rebus,ulam2 ulaman,fresh oren 2jug,makan sampai kembong perut..
mlm tu lepas mkn jln2 kat uptown depan brasmana hotel..habis jalan pi karoke.. pelik,time org nyanyi riuh,time aku nyanyi senyap,konpom sumbang teruk,aku pakar men sumbangkan lagu.. 
keesokan harinya,bergerak ke gua kelam (sile bc post "gua kelam")...  abis je pusing gua kelam kiteorang ke Pesta Harumanis,ramainyer org kat situ membelibuah  pelam semata2.. da abis semua kiteorng pun balik dan check out hotel..jam 2ptg,kiteorg makan laksa k.perlis kat jeti k.perlis..selepas abis mkn,mereka pun berpisah,diorg nek bas ke K.L 2.30pm,aku blik lgkawi feri 2.30 jugak.. Semoga mereka semua gembira sepanjang di sini,lepas blehla buat lawatan ke langkawi plak,aku slaku tuan rumah dan penganjur..

1 comment:

irfas World said...

encik kacang!!! lame tak jmpe!!!