Powered by Nuffnang

10 October 2011

Kursus Asas Koreografi (senamrobik)

Puan Mona (baju biru) dan team nya

Geng Nurse Pusat Kesihatan Daerah

stepboard - din berbaju hijau

otai sedang training

otai sedang training -puan mona dok usha dari tepi
7 hingga 8hb Oktober, saya bersama Puan Mona dan Cikgu Hisomudin telah menghadiri kursus asas Koreografi (senamrobik) di Kompleks Belia dan Sukan Kedah. Kami bertiga ni mendapat jemputan daripada Persatuan Lompat Tali Kedah untuk menyertai kursus ini. Kebanyakan peserta kursus daripada PKD (pusat Kesihatan Daerah) = Nurse. Peserta selain dari nurse-nurse ini adalah daripada Persatuan Lompat Tali tersebut. Maka yang hadir adalah orang-orang yang sudah mahir dan nak jadi Instructor. Apa yang menarik, cuma 3 orang saja peserta lelaki, namun saya dan Din memang takdak basic senamrobik ni. Maka terkial-kial lah kami berdua macam Mr.Bean dalam Johnny English Reborn. Orang lompat kanan, kami lompat kiri,macam tu la sebaliknya. Walaupun orang mentertawakan kami, namun biasala, tak kisah pun. Ada peserta-peserta yang tidak percaya kami ni dari Jabatan Penjara, maklumlah saya ni kecik je badan. Jadi berkata, takkan saya nak pi penampaq semua peserta sebab saya pegawai penjara. Ada tempat nak hell. Kecik tak semestinya lemah. Lalalala.. 
Jadi, 2 hari balik, hari ni sakit-sakit satu badan sampai ambik MC le. Lemah benar. Apapun, pengalaman yang bagus ini akan digunakan dan di praktik sehingga badan menjadi cergas dan bertenaga.

2 comments: